Picture of Olivera Banjac
Takmičenje u izradi nastavnih materijala
od Olivera Banjac - petak, 13 februar 2009, 10:24
 

Poštovane kolege profesori,

Ovim putem Vas obaviještavam da je na VET Moodle-u otvoren novi kurs pod nazivom „Postavljanje nastavnih materijala“ sa novim linkovima na koje možete postavljati svoje nastavne materijale. Kao što je i bilo govora tokom obuke, za izabrane nastavne jedinice koje ste već postavili na VET Moodle, potrebno je izraditi nastavne materijale. Izrada materijala je organizovana u takmičarskom duhu. Profesori koji kreiraju najbolji i najkvalitetniji nastavni materijal, prema utvrdjenim kriterijumima, osvojice vrijedne nagrade - LAPTOP. Više pročitajte u priloženom dokumentu!!!

Za sve dodatne informacije obratite se sistem administratoru.

SRETNO!!!

Sistem administrator

Picture of Rinaldo Kastanja
Odgovor: Takmičenje u izradi nastavnih materijala
od Rinaldo Kastanja - sreda, 24 decembar 2008, 07:23
 

Fino je sto se ovaj ciklus zavrsava na ovaj nacin. Mozda ne bi trebalo postavljati limite oko velicine prezentacije u PP, obzirom da danas to i nije toliko bitno kad se radi u "lokalu". Bez obzira otvorena je i mogucnost slanja iscjepkanih fajlova samo me zanima koliki je u tom slucaju dozvoljeni limit?

Osim ovog zelio bih da obavijestim sve zainteresovane da je startovao jos jedan "pedagoski" sajt:  odnosno forum www.bhzajednicaprakticara.ba gdje mozete postavljati teme i ucestvovati u diskusijama. Pilot ucesnici su: Tehnicka skola iz Banjaluke, Srednja strucna trgovinska skola iz Sarajeva, Poljoprivredna i medicinska skola iz Brckog i Pedagoski zavod iz Zenice. Pozivam sve zainteresovane na ucesce.

Kao sto se vidi nekad nedostizne tehnologije "iz inostranstva" postaju svaki dan sve dostupnije BH gradjanima. Na nama je kao predavacima i radnicima da to sve vise koristimo dajuci na taj nacin pozitivne primjere.

Picture of Olivera Banjac
Odgovor: Takmičenje u izradi nastavnih materijala
od Olivera Banjac - četvrtak, 25 decembar 2008, 03:59
  Pozz svima,

Drago mi je da ste se javili na forum!!! Poenta i jeste u tome da medjusobno komuniciramo i razmjenjujemo iskustva.

Sto se tice ogranicenja velicine fajlova. Za sada je tako, jer je to ogranicenje moodla! Znaci moguce je postaviti nekoliko fajlova velicine do 2MB, pod istim nalogom. Provjericu tacno koliko sam postavila, pa cu napisati tamo bas gdje uploadujete fajlove u onom polju za komentare iznad. No, ako je u pitanju ppt prezentacija, moguce je slike smanjiti na 20-30kB, a da ne uzgube na kvalitetu i to vec u MS Office Picture Manager-u, znaci sa alatom koji dolazi uz MS Office. Zbog toga i ne smatram to problemom, ali u slucaju da imate bas velik fajl javite se pa cemo osmisliti kako cete ga slati.

Hvala jos jednom na diskusiji, a ovaj sajt cu pogledati svakako!!!

Pozdrav
Picture of Fatima Turkes
Re: Takmičenje u izradi nastavnih materijala
od Fatima Turkes - ponedeljak, 29 decembar 2008, 08:27
  Da li je potrebno izvrsiti prijavu na konkurs i do kad ?
Picture of Olivera Banjac
Odgovor: Re: Takmičenje u izradi nastavnih materijala
od Olivera Banjac - subota, 17 januar 2009, 04:35
  Evo i mene! ovi praznici januarski me skroz poremetili!

Nije potrebno posebno prijavljivati se za takmičenje. Samim slanjem materijala ćete biti prijavljeni. ja ću povremeno, tokom februara mjeseca, objavljivati liste sa imenima profesora koji su poslali materijale, pa ukoliko tada bude nekih nejasnoća ili eventualno ne budete na spisku onda bi svakako trebalo da se javite pa da to ispravimo!

Pozz iz Hercegovine